Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Місцеві бюджети за 5 місяців 2024 року отримали 15,5 млн грн «акцизних» податків

опубліковано 24 червня 2024 о 14:26

Про це інформують у Головному управлінні ДПС у Чернівецькій області.

Загалом від початку року буковинський бізнес спрямував до місцевих бюджетів понад 6,3 млн грн плати за ліцензії на торгівлю підакцизними товарами та 9,2 млн грн акцизного податку з роздрібного продажу. 

Порівняно з аналогічним періодом минулого року такі надходження зросли на 1,0 млн грн.

На початок червня цього року у 2104 суб’єктів господарювання налічується 4944 діючі ліцензій на торгівлю підакцизною продукцією. До минулого року (+273) ліцензії. З них, 2746 на право роздрібної торгівлі алкогольними та 2198 на право роздрібної торгівлі тютюновими виробами.

Ще 83 представники бізнесу отримали 219 ліцензій на роздрібну торгівлю пальним та 6 на зберігання пального.

Податківці області звертають увагу представників бізнесу, що детінізація ринку підакцизної продукції на особливому контролі – проводяться фактичні перевірки з виявлення порушень норм законодавства щодо застосування реєстраторів розрахункових операцій під час продажу алкоголю, тютюнових та , пального, встановлення фактів торгівлі підакцизною продукцією без відповідних документів чи марок акцизного податку встановленого зразка, дотримання максимальних та мінімальних цін.

Також у відомстві розраховують на дієвий громадський контроль, оскільки про порушення законодавчих вимог у сфері обігу підакцизної продукції можна повідомляти за допомогою чат-бота "StopViolationBot" у месенджері Telegram: https://t.me/StopOverpriceBot.