Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Ефективна комунікація з платниками – щоденна робота фахівців Сторожинецької ДПІ

опубліковано 24 червня 2024 о 15:44

Фахівці Сторожинецької ДПІ Головного управління ДПС у Чернівецькій області під час проведення щоденних інформаційних тренінгів та робочих зустрічей  інформують платників податків щодо порядку обчислення, надання пільг, проведення звірки зі сплати майнових податків. 

Особливу увагу було приділено на погашення боргів та вчасну сплату податків та необхідність дотримання трудового законодавства – офіційне оформлення працівників та легальна виплата заробітної плати найманим працівникам.

Зокрема, звернули увагу на обов’язок кожного громадянина протягом 60 календарних днів після отримання податкового повідомлення-рішення сплачувати майнові податки. 

При цьому зауважили, що платники, які мають борг менший, ніж 3060 гривень, не отримують податкову вимогу, оскільки законодавством не передбачено її надсилання до зазначеної суми. Відтак, такі платники можуть навіть і не знати про наявність в них боргу та накопичувати його за рахунок штрафних санкцій, що застосовуються за несвоєчасну сплату податків.  

Водночас поінформували, що ознайомитись з повідомленням - рішенням можна через «Електронний кабінет платника» або в мобільному застосунку «Моя податкова» та рекомендували платникам податків самостійно слідкувати за своєчасністю сплати відповідних платежів до бюджетів та не накопичувати податкові борги.