Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Буковинські платники впродовж серпня 2023 року зареєстрували 608 РРО/ПРРО

опубліковано 31 серпня 2023 о 09:19

У Головному управлінні ДПС У Чернівецькій області у рамках роз’яснювальної кампанії стосовно новацій, запроваджених Законом України від 30.06.2023р. № 3219 «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо особливостей оподаткування у період дії воєнного стану» активно проводяться інформаційні зустрічі з представниками громадськості та бізнесу.
Під час таких зустрічей податківці інформують учасників про те, що  Закон № 3219 вступив в дію з 1 серпня цього року, низка змін якого  пов’язана з РРО та ПРРО. Фахівці детально роз’яснюють, як відбувається процес реєстрації ПРРО та повідомляють про відповідальність, яка буде з 1 жовтня за невикористання РРО/ПРРО, а також роздають пам’ятки.

Окрім того, за словами фахівців – найважливіше, що всі представники підприємництва мають бути ознайомлені з новаціями та знати, що  у всіх Центрах обслуговування платників Головного управління ДПС у Чернівецькій області податківці надають консультаційну та практичну допомогу, зокрема і щодо налаштування програмного РРО ДПС.

Також всі представники  бізнесу мають можливість переглянути Презентаційні матеріали щодо функціональних можливостей безкоштовного ПРРО від ДПС за посиланням: https://tax.gov.ua/data/material/000/566/681173/PRRO_v_d_DPS_v1_1_.pdf  

Всього в області станом на 29.08.2023р. зареєстровано 4936 РРО та 7108 ПРРО.