Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Фахівці Кіцманської ДПІ спілкувались з представниками Неполоківецької тергромади про сплату майнових податків та фіскалізацію

опубліковано 31 серпня 2023 о 09:02

Начальник Кіцманської ДПІ Головного управління ДПС у Чернівецькій області Наталія Марусяк провела робочу зустріч з представниками Неполоківецької територіальної громади.

Під час  заходу посадовиця звернула увагу на особливості застосування РРО та платіжних терміналів при здійсненні готівкових розрахунків, зокрема платниками спрощеної системи оподаткування, ознайомила суб’єктів господарювання з перевагами використання програмних РРО, ведення товарного обліку тощо. 

Акцентувала, програмний РРО є зручним та функціональним у користуванні. Окрім того, для більшості торгівців законом передбачено використання спрощеної форми чеку.

Наголосила, що у рамках дії Закону №3219-ІХ вже з 1 жовтня 2023 року відновлюється застосування штрафних санкцій за порушення представниками бізнесу використання реєстраторів розрахункових операцій (РРО) та програмних реєстраторів розрахункових операцій (ПРРО).

Присутні обговорили питання проведення нарахування мінімального податкового зобов’язання, а також на проведення, в т.ч. із залученням органів місцевого самоврядування, роз’яснювальної роботи серед платників податків про об’єкти, які підпадають під МПЗ, щодо порядку визначення МПЗ фізичним особам, про їх права та обов’язки, зокрема умов, за яких фізичним особам МПЗ не нараховується, термінів сплати узгоджених податкових зобов’язань з МПЗ, платіжні реквізити для сплати таких зобов’язань, а також можливості проведення звірки у разі незгоди із сумою податкового зобов’язання. 

Наталія Марусяк наголосила, що громадяни зобов'язані подавати органам ДПС відомості про зміну даних (в тому числі реєстрацію зміни місця проживання). Такі відомості можна подати особисто до контролюючого органу або в електронному вигляді, не відвідуючи орган ДПС, а скориставшись електронним сервісом ІТС «Електронний кабінет». 

Крім того, відвідувачам ЦОПу податківці надають фахові роз'яснення та практичну допомогу у використанні сервісу «Електронний кабінет».