Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

У Заставнівській ДПІ провели зустріч з фахівцями Вікнянської територіальної громади: майнові податки, єдиний податок, застосування РРО/ПРРО

опубліковано 31 серпня 2023 о 09:20

Податківці Заставнівської ДПІ Головного управління ДПС у Чернівецькій області зустрілися з фахівцями Вікнянської територіальної громади, щоб обговорити вплив новацій, внесених Законом України  від 30 червня 2023 року  № 3219-IX «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо особливостей  оподаткування   у період дії воєнного стану» на формування бюджету громади та проблемні питання зі сплати податків.

Під час зустрічі податківці роз’яснили найбільш актуальні питання податкового законодавства, які виникають у представників територіальних громад,  зокрема, щодо: особливостей сплати мінімального податкового зобов’язання, земельного податку та податку на нерухоме майно.

Також не залишили поза увагою питання відновлення обов’язкової сплати єдиного податку спрощенцями першої та другої груп – вирішено додатково поінформувати представників бізнесу.

Особливо емоційним було обговорення щодо застосування РРО та ПРРО платниками, що перебувають на обліку, як мають дотримуватися «фіскалізізації» представники бізнесу які провадять діяльність на території сіл, особливо продавці підакцизних товарів та про очікувані зміни для бізнесу з 1 жовтня 2023 року.

Від податківців в засідання брали участь – заступник начальника Заставнівської ДПІ Головного управління ДПС у Чернівецькій області Євгенія Карпенко. Від територіальної громади – начальник фінансового відділу Катерина Пеліховська.