Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Буковинські податківці провели інформаційний рейд для суб’єктів господарювання КП МТК “Калинівський ринок”

опубліковано 10 серпня 2023 о 11:40

Вчора, у межах проведення інформаційних зустрічей, у зв’язку з введенням в дію Законом України від 30 червня 2023 року № 3219 «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо особливостей оподаткування у період воєнного стану», фахівці податкової служби Головного управління ДПС у Чернівецькій області провели для приватних підприємців, які здійснюють діяльність на КП МТК «Калинівський ринок» роз'яснювальну зустріч. Даний захід проводився з метою якомога найбільшого інформування платників та не пов’язаний з проведенням перевірок.

Під час спілкування зі суб’єктами господарювання місцевого малого та середнього бізнесу,  буковинські податківці – члени робочої групи щодо роз'яснення платникам новацій податкового законодавства, поінформували підприємців про повернення «довоєнних» норм податкового законодавства зокрема: застосування РРО/ПРРО; сплати єдиного податку платниками І та ІІ груп.  

Платникам презентували розроблені фахівцями податкової служби тематичні пам'ятки та листівки з актуальною інформацією.

Під час спілкування податківці акцентували, що з 1 січня 2022 року використання РРО стало обов’язковим для всіх платників єдиного податку ІІ – IV груп та не було відмінене 24.02.2022 у зв’язку з введенням режиму воєнного стану в Україні. Також незмінно залишилось, реєстратори розрахункових операцій та/або програмні реєстратори розрахункових операцій не застосовуються: платниками єдиного податку І групи; платниками, які не здійснюють розрахункових операцій. 

У разі виникнення питань щодо застосування норм Податкового Кодексу податківці рекомендували підприємцям звертатись до центрів обслуговування платників, де вони можуть отримати консультативну підтримку  та практичну допомогу.

Інформування підприємців відбулися спільно з фахівцями Головного управління Пенсійного фонду України у Чернівецькій області, які акцентували на необхідності легалізації зайнятості та про переваги задекларованої праці.

Інформаційні матеріали