Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Про новації податкового законодавства ЗУ № 3219 розповіли платникам податків фахівці Новоселицької ДПІ

опубліковано 10 серпня 2023 о 11:29

Провідні фахівці Новоселицької ДПІ Головного управління ДПС у Чернівецькій області  провели ряд тренінгів та інформаційних зустрічей з платниками податків, під час яких розтлумачили новації податкового законодавства.

Платникам розповіли про основні зміни, які стосуються оподаткування підприємців – спрощенців. Зокрема, поінформували про порядок повернення суб’єктів господарювання, які використовували спрощену систему з особливостями оподаткування за ставкою 2 відсотки, на систему оподаткування, на якій такі платники податку перебували до обрання таких особливостей; про визначення  граничного обсягу доходу після повернення на попередню ставку та групу єдиного податку. Також звернули увагу, що з 1 серпня спрощенці 1 та 2 груп зобов’язані сплачувати єдиний податок. 

Окремо, податківці наголосили на обов’язковому застосуванні РРО/ПРРО при здійсненні розрахункових операцій та використанні електронних платіжних засобів. Роз'яснили ,що апаратний РРО та Програмний РРО є рівнозначними засобами фіскалізації розрахунків за товари, роботи, послуги. 

Фахівець Новоселицької ДПІ Анжела Галкевич надала фахові роз'яснення платникам та  наглядно продемонструвала відвідувачам ЦОПу, що реєстрація програмного РРО відбувається швидко і просто за допомогою програмного забезпечення від ДПС.  Поінформувала, що на сайті Державної податкової служби розміщений банер в якому розміщена актуальна інформація для платників: https://tax.gov.ua/baneryi/programni-rro/ 

Крім того, під час інформаційного рейду податківці наголосили - важливим та необхідним є відображення суб’єктами господарювання в чеках РРО/ПРРО обов’язкових реквізитів при продажу підакцизних товарів, оскільки не відображення/невірне відображення спотворює інформацію щодо обсягів продажу алкогольних напоїв, визначені з метою контролю за повнотою сплати акцизного податку з роздрібного продажу таких товарів та може стати причиною проведення контрольно-перевірочних заходів відносно суб’єкта господарювання.  

Окремо зауважили на необхідності оформлення трудових відносин з найманими працівниками, оформлення трудового договору та надсилання до податкової служби за місцем обліку платника єдиного внеску повідомлення про прийняття на роботу.