Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

У податкових ЦОПах Буковини платники отримали понад 22,3 тис адміністративних послуг

опубліковано 26 квітня 2023 о 09:48

Заступник начальника Головного управління ДПС у Чернівецькій області Микола Загарюк у своєму коментарі засобам масової інформації  повідомив, що у першому кварталі 2023 року працівниками територіальних ЦОПів надано представникам бізнесу та громадянам понад 22,3 тис адміністративних послуг. Зокрема, в електронному вигляді платники отримали 6,8 тис послуг, решта 15,5 тис – безпосередньо в ЦОПах.

Микола Васильович акцентував, що при державних податкових інспекціях Головного управління ДПС у Чернівецькій області функціонують 13 Центрів обслуговування платників (ЦОП), де платники податків можуть отримати широкий спектр сервісних послуг. Адреси ЦОПів за посиланням: https://cv.tax.gov.ua/okremi-storinki/tsentri-obslugovuvannya-platnikiv-poda/. 

За словами Миколи Загарюка найбільша кількість наданих адмінпослуг це видача картки платника податків та внесення до паспорта громадянина України даних про реєстраційний номер облікової картки платника податків з Державного реєстру фізичних осіб-платників податків. З початку 2023 року надано понад 9,2 тис таких послуг. 

Серед адміністративних послуг також користуються попитом послуги: з реєстрації платника єдиного податку – 13,5 тис; з надання витягу з реєстру платника єдиного податку – 3 тис; з надання витягу з реєстру платника єдиного податку – 2,9 тис; з надання відомостей з Державного реєстру фізичних осіб - платників податків про суми/джерела виплачених доходів та утриманих податків – 1,9 тис; з надання довідки про доходи – 638. Крім того, платникам податків надано 1,9 тис послуг, пов’язаних з реєстрацією РРО, книг обліку РО, розрахункових книжок.

"Хочу наголосити, що адміністративні послуги податкової можна отримати онлайн. Зокрема, процес подання звітності суттєво полегшує електронне звітування через електронний сервіс «Електронний кабінет платника». За допомогою меню «Листування з ДПС» приватної частини Електронного кабінету (http://cabinet.tax.gov.ua) платники податків мають можливість надіслати лист (запит, звернення тощо) до відповідного органу ДПС у форматі pdf (обмеження 2 МБ). 

Також, на допомогу платникам на порталі ДПС України розміщені відеоуроки з детальним роз’ясненнями як користуватися електронними сервісами ДПС: https://www.tax.gov.ua/media-tsentr/videogalereya/videouroki/" - повідомив Микола Загарюк.