Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Термін декларування доходів отриманих від здачі в оренду квартир завершується 1 травня 2023року 

опубліковано 26 квітня 2023 о 10:16

У Головному управлінні ДПС у Чернівецькій області звертають увагу орендодавців, що через 6 днів завершується Деклараційна кампанія - 2023. Буковинці, які здавали у 2022 році нерухоме майно (квартиру, будинок, кімнату або інші нежитлові приміщення) в оренду іншій фізичній особі зобов’язані задекларувати отриманий дохід та сплатити до місцевих бюджетів податок на доходи фізичних осіб у розмірі 18 % та на підтримку ЗСУ 1,5 % військового збору.

Граничний термін подання декларацій про майновий стан і доходи за минулий рік – 1 травня 2023 року. Подати декларацію платникам необхідно до податкової інспекції за місцем своєї реєстрації.

Під час нарахування доходу фізичною особою від надання нею в оренду об'єктів нерухомості необхідно враховувати розмір орендної плати, зазначений в договорі оренди, який має бути не меншим, ніж мінімальна сума орендного платежу за повний чи неповний місяць оренди. Мінімальна сума орендного платежу визначається за Методикою визначення мінімальної суми орендного платежу за нерухоме майно фізичних осіб, затвердженою постановою КМУ від 29.12.2010 р. № 1253 «Про затвердження Методики визначення мінімальної суми орендного платежу за нерухоме майно фізичних осіб», виходячи з мінімальної вартості місячної оренди одного квадратного метра загальної площі нерухомості з урахуванням місця її розташування, інших функціональних та якісних показників, що встановлюються органом самоврядування села, селища, місця, на території яких вона розташована.