Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Хотинська ДПІ: Про реєстрацію ПРРО та подання декларацій про доходи за допомогою Е-кабінету

опубліковано 26 квітня 2023 о 10:17

Начальник Хотинської ДПІ Головного управління ДПС у Чернівецькій області Наталя Заньковська під час проведення робочої зустрічі з платниками податків розповіла про функціонування електронних сервісів ДПС.

Так, посадовець зазначила, що за допомогою сервісу «Електронний кабінет» авторизовані платники мають можливість дистанційно працювати в режимі он-лайн. Зокрема, подати та переглянути подану податкову  звітність, перевірити стан розрахунків з бюджетом, переглянути інформацію щодо об`єктів оподаткування та податкових зобов`язань по платі за землю з фізичних осіб.

Також через Електронний кабінет можливо зареєструвати програмний реєстратор розрахункових операцій (ПРРО). Для цього необхідно за допомогою особистого ключа або інших способів електронної ідентифікації здійснити вхід до приватної частини Електронного кабінету, який розміщено за посиланням: https://cabinet.tax.gov.ua/login. Для реєстрації ПРРО знайти та створити електронний документ за формою № 1-ПРРО «Заява про реєстрацію програмного реєстратора розрахункових операцій» (J/F1316602).

Крім того, платникам податків роз’яснено особливості деклараційної кампанії 2023 рік, зокрема подання громадянами декларації про майновий стан і доходи, які отримували доходи від спадщини та дарування, прощеного боргу, доходи від продажу рухомого та нерухомого майна, доходи від інвестиційного прибутку, іноземні доходи, тощо. 

Відвідувачі центру обслуговування платників отримали практичну допомогу від податківців та подати декларацію про доходи за допомогою  Електронного кабінету.