Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Податківці закликають буковинців - власників нерухомості, землевласників та землекористувачів погасити податкові борги за минулий рік

опубліковано 26 квітня 2023 о 09:48

Заступник начальника Головного управління ДПС у Чернівецькій області Микола Загарюк звертається до власників житлової нерухомості (квартири площею понад 60 кв.м, будинки площею понад 120 кв.м, будинок + квартира площею понад 180кв.м), власників нежитлової нерухомості, землевласників та землекористувачів провести звірку з податковою службою, щоб вияснити чи не рахується податковий борг зі сплати податку на нерухомість, земельного податку та орендної плати за землю.

За словами посадовця - це важливий крок, оскільки згідно норм ПКУ на податковий борг сума якого не перевищує 3060 гривень податківці не надсилають податкову вимогу. Відповідно не всі боржники знають про борг – борг накопичується і відповідно негативно впливає як на надходження податків до бюджетів так і може призвести до виникнення права податкової застави на майно боржника.

З огляду на таку ситуацію, Микола Загарюк закликає громадян стежити за своїми податковими платежами, щоб не допустити заборгованості перед бюджетом.

Платники податків можуть отримати інформацію про суму заборгованості, вид податку та підстави виникнення податкового боргу скориставшись сервісом – Електронний кабінет (cabinet.tax.gov.ua).

Також, для уточнення інформації про податкові борги можна звернутися до фахівців в Центрах обслуговування платників при податкових інспекціях, або до управління по роботі з податковим боргом Головного управління ДПС у Чернівецькій області за телефонами: 0372(545635) ; 0372 (545015).

Крім того, інформацію про наявність у себе податкового боргу можна перевірити і в територіальних громадах.