Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Місцеві бюджети Буковини отримали понад 87,6 мільйонів гривень податку на нерухоме майно

опубліковано 22 листопада 2022 о 14:07

У Головному управлінні ДПС у Чернівецькій області інформують, що з початку 2022 року буковинські платники сплатили до місцевого бюджету понад 87,6 млн грн податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки. З даної суми, юридичні особи сплатили до бюджету 58,8 млн грн, фізичні особи – 28,8 млн грн.

У податковій службі Буковини наголошують, в умовах воєнного стану наша держава особливо потребує фінансової підтримки з боку свідомого бізнесу та громадян шляхом своєчасного та повного виконання ними податкових зобов’язань.   

Та нагадують, що податок на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, сплачують фізичні та юридичні особи, які є власниками житлової та нежитлової нерухомості. Фізичним особам податок нараховують органи податкової служби, вручаючи їм податкові повідомлення-рішення. Громадяни в поточному році сплачують податок на нерухомість за об`єкти, що були у володінні в 2021 році. 

Юридичні особи самостійно визначають суму податку до сплати у декларації та сплачують податок за 2021 рік.

Також податківці повідомляють, що на субсайті Головного управління ДПС у Чернівецькій області розміщено інформацію про платників, які мають заборгованість по сплаті податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки. Ознайомитись можна за посиланням: https://cv.tax.gov.ua/media-ark/news-ark/631924.html