Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

У Новодністровській ДПІ відбулась зустріч з платниками щодо застосування норм податкового законодавства

опубліковано 22 листопада 2022 о 14:04

Днями,  начальник Новодністровської ДПІ Головного управління ДПС у Чернівецькій області Алла Заришняк провела робочу зустріч з представниками бізнесу щодо роз'яснення електронного адміністрування ПДВ та застосування податкового законодавства.

Зокрема, посадовиця поінформувала присутніх, що 12 жовтня поточного року Кабінетом Міністрів України затверджено постанову про внесення змін до Порядку зупинення реєстрації податкової накладної/розрахунку коригування в Єдиному реєстрі податкових накладних, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 11 грудня 2019 року № 1165.

Постановою КМУ від 12 жовтня 2022 року № 1154, зокрема, внесено зміни до критеріїв ризиковості, якими виключено норму переважання в залишку понад 50 % груп товарів (продукції), визначених ДПС та затверджених відповідним наказом. Отже, з урахуванням таких змін відбувається автоматизований моніторинг та перевірка не тільки залишків ризикових, а усіх товарів на умовному складі платника.

Крім того, на зустрічі також обговорили одноразове (спеціальне добровільне) декларування, яке триває до 1 березня 2023 року; електронні сервіси ДПС; застосування РРО/ПРРО при проведені розрахункових операцій за продані товари (отримані послуги); сплату 5% акцизного податку з роздрібної торгівлі підакцизних товарів та інші актуальні податкові новації.