Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Сокирянська ДПІ: під час робочих зустрічей про основні зміни податкового законодавства та важливість сплати податків

опубліковано 22 листопада 2022 о 14:08

У ЦОПі Сокирянської ДПІ Головного управління ДПС у Чернівецькій області організовано  декілька робочих зустрічей з платниками податків. Зустрічі проведено за участі Анжели Гайдей – начальника Сокирянської ДПІ, начальника Кельменецького відділу податків і зборів юридичних осіб  - Альбіни Гладкої та ГДІ цього ж відділу - Наталії Пижівської.

Під час комунікації звернули увагу учасників на основні зміни податкового законодавства та необхідність відповідально ставитися до сплати податкових платежів, зокрема земельного податку та податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, а у випадку звірки щодо нарахувань звертатися в Центр обслуговування платників із оригіналами документів.

Також нагадали  про обов’язок підприємців використовувати РРО або ПРРО, якщо вони здійснюють розрахунки за товари в готівковій формі. При цьому наголошували на обов’язковій фіскалізації готівки.

Податківці нагадали і про податкову амністію, зазначивши, що термін подання одноразової декларації продовжено до 1 березня 2023 року.

Під час заходів рекомендували присутнім використовувати функції Електронного кабінету, оскільки в даному сервісі платники податків можуть отримати інформацію про наявність/відсутність податкового боргу, сформувати та надіслати податкову звітність та інше.

Особливо дієвим було спілкування з платниками ПДВ. Фахівці довели до відома платників ПДВ інформацію про зміни до Постанови № 1165 від 11.12.19 р «Про затвердження порядків з питань зупинення реєстрації податкової накладної/розрахунку коригування в Єдиному реєстрі податкових накладних». Зокрема, звертали увагу, що Постановою виключено можливість безумовної реєстрації розрахунків коригування, складених постачальником товарів/послуг до податкової накладної, що складена на отримувача – платника податку, в яких передбачається зменшення суми компенсації вартості хоча б одного з товарів/послуг їх постачальнику.

Також роз’яснили основні помилки при складанні таблиці даних платника податків та порядок написання пояснення.