Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Порушники у сфері обігу пального сплатять майже шість мільйонів гривень штрафів

опубліковано 24 червня 2021 о 08:09

У Головному управлінні ДПС у Чернівецькій області нагадують, що з 1 липня 2019 року всі  суб'єкти господарювання, які провадять діяльність із виробництва, зберігання, оптової та роздрібної торгівлі пальним, згідно з положеннями Закону України "Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких інших законодавчих актів України щодо покращення адміністрування та перегляду ставок окремих податків і зборів" від 23.11.2018 р. № 2628-VІІІ повинні мати відповідні ліцензії.

На ринку пального у Чернівецькій області  діють 912 суб'єктів господарювання, які станом на 01.06.2021 року власники 542 ліцензій. Зокрема на право роздрібної торгівлі пальним – 222; на право оптової торгівлі за наявності та відсутності місць зберігання пального – 31; на зберігання пального – 9; на право на право зберігання пального (виключно для потреб власного споживання чи промислової переробки) – 280.

За  інформацією управління контролю за обігом та оподаткуванням підакцизних товарів  податкової служби області упродовж січня – травня 2021 року 27 фактичних перевірок у суб’єктів господарювання, які здійснюють діяльність у сфері обігу пального.

За порушення статті 230 ПКУ (наявність витратомірів та рівномірів – лічильників), роздрібну торгівлю пальним через РРО який не зазначений у ліцензії та ін. застосовано штрафних санкцій 5,9 мільйонів гривень.

 Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу “InfoTAX