Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Пресконференція: Як буковинці мають сплачувати податки за нерухомість та землю у 2021 році

опубліковано 23 червня 2021 о 16:29

З повідомленням на пресконференції «Як буковинцям сплачувати майнові податки(за нерухомість та землю) у 2021 році» виступила заступник начальника Головного управління ДПС у Чернівецькій області Булавка Тетяна.

Посадовиця поінформувала представників місцевих ЗМІ про очікувану суму надходжень до місцевих бюджетів від плати за землю та податку на нерухоме майно, порядок нарахування та терміни сплати цих податків.. 

За її словами  у 2021 році уже сплачено до місцевих бюджетів: податку на нерухоме майно – 6,5 млн грн. (у минулому році – 5,5 млн грн) що на 19 відс. більше, податку на землю – 30,1 млн грн (у минулому році – 23,7 млн грн), що на 27 відс. більше.

Також відзначила, що на початок червня цього року з податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки сформовано 43269 податкових повідомлень рішень (кількість фізичних осіб - 34470)  на суму 41,8 млн грн, а платі за землю з фізичних осіб сформовано 266961Податкових повідомлень рішень  на суму 65,4 млн грн

Особливу увагу Тетяна Миколаївна приділила питанню визначення платників податку за нерухоме майно:«Сплачувати податок за нерухомість доведеться за кожен квадратний метр понад цю норму, якщо: площа квартири більше як 60 кв. м, площа житлового будинку понад 120 кв. м,а площа різних типів об'єктів нерухомості більше ніж 180 кв. м. Крім того, власникам квартири площею понад 300 квадратних метрів або будинку понад 500 квадратних метрів потрібно буде заплатити 25 тис грн».

Щодо земельного податку, то розповіла про підстави для нарахування земельного податку та категорії осіб які звільняють від сплати.

Теж повідомила алгорити дій у разі неотримання податкових повідомлень рішень та відповіла на запитання журналістів.

Відео