Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Податківці зустрілися за «круглим столом» з представниками Кельменецької територіальної громади щодо погашення податкового боргу

опубліковано 18 травня 2021 о 16:14

Вчора начальник Головного управління ДПС у Чернівецькій області Віталій Шпак обговорив з представниками Кельменецької територіальної громади порядок погашення податкового боргу комунальними підприємствами у відповідності до Закону № 1072.

За словами посадовця, представникам органу місцевого самоврядування  роз’яснено порядок та умови списання штрафних санкцій та пені за умови сплати основної суми боргу.

Учасники засідання отримали повну картину боржників на території територіальної громади та аналіз результативності заходів застосованих податківцями для стягнення заборгованості. Враховуючи те, що вказані платежі надходять до бюджету громади податківці запропонували звернути увагу на діяльність даної категорії бізнес- спільноти.

Ще під час заходу акцентували увагу на необхідності забезпечення повного обліку і проведення інвентаризації земельних ділянок та об'єктів житлової та нежитлової нерухомості. Серед важливих питань визначили забезпечення  контролю представниками громади не тільки за майновими податками, а й за реалізацією підакцизної продукції, застосуванні суб'єктами господарювання реєстраторів розрахункових операцій та видачі фіскальних чеків.

Не залишено поза увагою і напрями боротьби із здійсненням  підприємницької діяльності без державної реєстрації, неофіційною зайнятістю та визначено основні шляхи співпраці і обміну інформацією між податківцями та територіальними громадами.

Фотоматеріали по темі

  • Податківці зустрілися за «круглим столом» з представниками Кельменецької територіальної громади щодо погашення податкового боргу