Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

До місцевих бюджетів Буковини надійшло 117,5 млн грн земельного податку та орендної плати за землю

опубліковано 19 травня 2021 о 09:03

У Головному управлінні ДПС у Чернівецькій області інформують, що платники земельного податку та орендної плати за землю у січні - квітні 2021 року сплатили до місцевих бюджетів області більше 117,5 млн гривень.

У податковому відомстві деталізують: свій вагомий внесок у наповнення казни внесли підприємства області – 123,1  млн грн, а завдяки фізичним особам, котрі мають у власності чи користуються землею, місцеві бюджети Буковини отримали 94,4 млн грн земельного податку.

Податківці нагадують, земельний податок сплачується власниками земельних ділянок та земельних паїв (часток), а орендна плата – землекористувачами - орендарями за земельні ділянки державної і комунальної власності, які використовуються ними на підставі договорів оренди.

Та акцентують - земельний податок, який сплачують громадяни за місцем розташування земельної ділянки, зараховується до бюджету громади. Тому кожен буковинець, незалежно від суми сплаченого податку, робить посильний внесок у територіальний розвиток.

Відтак, платникам слід знати, згідно з п.286.5 ст.286 ПКУ нарахування фізичним особам сум земельного податку проводиться контролюючими органами, які видають платникові до 1 липня поточного року податкове повідомлення-рішення про внесення податку, а сплачується такий податок фізичними особами протягом 60 днів з дня вручення податкового повідомлення-рішення (п.287.5 ст.287 ПКУ).