Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

На 4,7 млн грн зросла сума відшкодованого підприємствам області податку на додану вартість

опубліковано 18 травня 2021 о 15:42

За інформацією начальника Головного управління ДПС у Чернівецькій області Віталія Шпака у січні - квітні  2021 року  на рахунки платників відшкодовано майже 78,6 млн грн податку на додану вартість. Така сума відшкодування більше відповідного періоду минулого року на 4,7 млн грн.  

За словами посадовця в області налічується 80 платників, які декларують бюджетне відшкодування цього податку. Зокрема, впродовж січня - квітня 2021 року ними подано заяв на загальну суму 99,7 млн грн. Це на майже на 28,4 млн грн більше, ніж за аналогічний період торік.

Серед заявників 54 підприємства – експортери, сума задекларованого бюджетного відшкодування понад 69,1 млн грн.

Також задекларували бюджетне відшкодування на 10,6 млн грн 17 перевізників, які здійснюють міжнародні перевезення та 4 підприємства, засновані організаціями інвалідів  на суму майже 1,0 млн грн.

На внутрішньому ринку України заявки на бюджетне відшкодування подали 5 платників на 19,0 млн грн.

Всі заявлені до повернення суми відшкодовуються вчасно за результатами камеральних перевірок, але разом з тим відзначає Віталій Шпак, із початку року майже в 1,4 рази зросли суми податку на додану вартість незаконно заявлені до відшкодування. Торік податківцями упереджено неправомірного відшкодування на суму 2,1 млн грн, а цього року уже понад 2,9 млн грн.