Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Державна податкова служба Буковини: зміни щодо зарахування частини акцизного податку з виробленого в Україні та ввезеного на митну територію України пального

опубліковано 12 вересня 2019 о 10:37

Фахівці Головного управління ДПС у Чернівецькій області інформують, що Кабінет Міністрів України постановою від 21.08.2019 року  № 778 «Про внесення змін до Порядку зарахування частини акцизного податку з виробленого в Україні та ввезеного на митну територію України пального до загального фонду бюджетів місцевого самоврядування у 2019 році», вніс зміни до Порядку зарахування частини акцизного податку з виробленого в Україні та ввезеного на митну територію України пального до загального фонду бюджетів місцевого самоврядування у 2019 році.

Дана постанова сприяє підвищенню фінансового забезпечення місцевих бюджетів. Адже це рішення спрямоване на реалізацію пункту 431 розділу VI “Прикінцеві та перехідні положення” Бюджетного кодексу України  стосовно спрямування частини акцизного податку з пального до загального фонду бюджетів місцевого самоврядування.

З метою автоматичного розподілу між бюджетами місцевого самоврядування частини (13,44%) акцизного податку з виробленого в Україні та ввезеного на митну територію України пального у другому півріччі 2019 року встановлені відповідні частки (Додаток2 до Порядку).

Постанова набрала чинності 31.08.2019 року, тобто з дня її опублікування у офіційному виданні Кабінету Міністрів України - газеті «Урядовий кур'єр».