Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Буковинці сплатили до бюджету понад 1,7 млрд грн податку на доходи фізичних осіб

опубліковано 12 вересня 2019 о 11:30

Як повідомили у податковій службі Буковини, у січні - серпні 2019 року грошові накопичення податку на доходи фізичних осіб у зведеному бюджеті складають 1,7 млрд. грн., що на 312,4 млн. грн. більше ніж за аналогічний період минулого року. У відомстві пояснюють, із загальної суми  - державний бюджет платники податків регіону наповнили на 451,2 млн. грн., а до місцевих скарбниць надійшло понад 1,3 млрд. грн. податку.

Загалом, у розпорядження територіальних скарбниць від платників податків надійшло: Вижницький район  - 50,3 млн. грн., Герцаївський район – 24,3 млн. грн., Глибоцький район - 59,1 млн. грн., Заставнівський район – 41 млн. грн., Кельменецький район – 35,8 млн. грн., Кіцманський район – 61 млн. грн., Новоселицький район – 60,2 млн. грн., Путильський район – 26,9 млн грн., Сокирянський район - 46,9 млн. грн., Сторожинецький район - 70,3 млн. грн., Хотинський район – 46,8 млн. грн., м. Чернівці – 750,2 млн. грн.. м. Новодністровськ – 31,6 млн. грн..

У податковій службі Буковини акцентують, завдяки соціально відповідальній позиції працедавців, громади області своєчасно отримують кошти для розвитку і фінансування соціально-економічних програм.

Також нагадують, що суб’єкти господарювання (податкові агенти), які нараховують (виплачують) дохід, який підлягає оподаткуванню на користь фізичних осіб, зобов’язані утримати податок на доходи фізичних осіб та сплатити його до бюджету.

При цьому, якщо оподатковуваний дохід надається у негрошовій формі чи виплачується готівкою з каси податкового агента, податок на доходи фізичних осіб перераховується до бюджету протягом трьох банківських днів з дня що настає за днем такої виплати. Разом з тим, якщо оподатковуваний дохід нараховується податковим агентом, але не виплачується платнику податку, то податок необхідно сплатити до бюджету не пізніше 30 календарних днів, наступних за місяцем нарахування доходу.