Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Вижницька ДПІ: Яка послідовність дій для реєстрації програмного РРО розповідали платникам податківці

опубліковано 21 січня 2022 о 15:13

Начальник Вижницької ДПІ Головного управління ДПС у Чернівецькій області Андрій Угрин та його заступник Руслан Москалюк розповіли приватним підприємцям Вижниччини, які здійснюють діяльність в торгових точках  про реєстрацію програмного РРО.

Кожному з платників податківці вручили пам'ятки з детальним покроковим описом реєстрації ПРРО.

Відтак,  під час спілкування зазначили, для того щоб зареєструвати програмний РРО суб’єкту господарювання, необхідно перебувати на обліку в контролюючому органі. Також на обліку має перебувати його господарська одиниця, де буде використовуватись програмний РРО, про яку суб’єкт господарювання повідомляє контролюючий орган відповідно до вимог п. 63.3 ст. 63 Податкового кодексу України (повідомлення за ф. № 20-ОПП).

Реєстрація програмного РРО здійснюється на підставі Заяви про реєстрацію програмного реєстратора розрахункових операцій за формою № 1-ПРРО (J/F 1316604), що подається у електронній формі за основним місцем обліку суб’єкта господарювання як платника податків через Електронний кабінет (портальне рішення для користувачів або програмного інтерфейсу (АРІ)) або засобами телекомунікацій.

Після включення програмного РРО до реєстру програмних реєстраторів розрахункових операцій такий програмний РРО може використовуватись суб’єктом господарювання.

Крім того, податківці озвучили платникам і про застосування інших норм податкового законодавства.  Зокрема, про особливості одноразового добровільного декларування, про застосування ставок збору з одноразового декларування, а також про те що триває кампанія декларування доходів громадян за 2021 рік, яка розпочалась 1 січня та триватиме до 1 травня 2022 року.