Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Хотинська ДПІ: податківці проводять очні зустрічі з платниками задля роз’яснень застосування податкових новацій

опубліковано 21 січня 2022 о 13:35

Начальник Хотинської ДПІ Головного управління ДПС у Чернівецькій області Наталія Заньковська провела ряд очних зустрічей з платниками, під час яких інформували платників про найбільш актуальні податкові новації.

Відтак, у ході діалогу між податківцями та підприємцями було розглянуто алгоритм застосування РРО. Обговорено послідовність дій суб’єкта господарювання для реєстрації програмного РРО, яка  здійснюється на підставі заяви, що подається в електронній формі, через сервіс ДПС «Електронний кабінет».   

Також Наталія Заньковська акцентувала увагу, що чинне законодавство зобов’язує застосовувати РРО/ПРРО та вести облік товарних запасів, відповідно до Порядку ведення обліку товарних запасів для фізичних осіб – підприємців, у тому числі платників єдиного податку, затвердженого наказом Міністерства фінансів України від 03.09.2021 № 496, фізичних осіб-підприємців, які здійснюють реалізацію технічно-складних побутових товарів, що підлягають гарантійному ремонту; реалізацію лікарських засобів, виробів медичного призначення;  реалізацію ювелірних та побутових виробів з дорогоцінних металів, дорогоцінного каміння, дорогоцінного каміння органогенного утворення та напівдорогоцінного каміння.

Нагадала платникам податків про особливості одноразового добровільного декларування, про застосування ставок збору з одноразового декларування, а також про порядок подання одноразової декларації та терміни сплати податкових зобов’язань.

Кожному з підприємців презентовано набори актуальної, тематичної друкованої продукції.