Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Роз'яснення щодо обов’язкового застосування у своїй діяльності РРО/ПРРО можна отримати у ЦОПі

опубліковано 19 січня 2022 о 15:56

Про це наголошують у Новоселицькій ДПІ Головного управління ДПС у Чернівецькій області. Та зазначають, податківці Новоселиччини щодня консультують відвідувачів центрів обслуговування платників щодо обов’язкового застосування у своїй діяльності РРО чи програмні РРО.

Податківці роз’яснюють, що з 01 січня 2022 року застосування РРО або програмних РРО є обов’язковим для фізичних підприємців – платників єдиного податку другої – четвертої груп, які здійснюють розрахункові операції незалежно від обраного виду діяльності.

Як альтернативу, підприємці можуть використовувати програмні РРО. Акцентуючи увагу на їх перевагах та порядку реєстрації, фахівці Новоселицької ДПІ повідомили, що з докладною інформацією, відеоуроками, відповідями на запитання та іншими матеріалами стосовно нового покоління касових апаратів платники можуть ознайомитися за посиланнями: https://tax.gov.ua/baneryi/programni-rro/  https://zir.tax.gov.ua/main/rro/.

Що ж до товарного обліку вимоги порядку якого затверджено наказом Мінфіну від 09.09.2021 №496, то вести його зобов’язані лише певні категорії підприємців: фізичні особи-підприємці – платники єдиного податку, що здійснюють продаж технічно складних побутових товарів, що підлягають гарантійному ремонту, а також лікарських засобів та виробів медичного призначення, ювелірних та побутових виробів з дорогоцінних металів, дорогоцінного каміння, а також платники єдиного податку на ІІІ групі, які зареєстровані платниками ПДВ.

Також фахівці ДПІ нагадали платникам про їхнє право на податкову амністію, яка триватиме до 1 вересня 2022 року, а також про щорічне декларування доходів громадян, отриманих у 2021 році, яка передбачає не лише сплату податку, а й можливість отримання податкової знижки.

Всім відвідувачам ЦОПу податківці роздали презентаційні матеріали з тематичною інформацією, зокрема: Хто із платників єдиного податку зобов’язаний застосовувати РРО/ПРРО у 2022 році?;  Який алгоритм реєстрації РРО/ПРРО?; Яка послідовність дій суб’єкта господарювання для реєстрації програмного РРО?