Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Фахівці Новодністровської ДПІ роз’яснюють про переваги програмних РРО підприємцям

опубліковано 19 січня 2022 о 11:07

Щоденно тривають інформаційні зустрічі з підприємцями, які здійснюють свою підприємницьку діяльність в торговельних точках. Фахівці податкової служби регіону надають роз'яснення і консультації щодо запровадження реєстраторів розрахункових операцій для суб'єктів спрощеної системи оподаткування.

Відтак під час таких зустрічей, фахівці Новодністровської ДПІ Головного управління ДПС у Чернівецькій області детально розповіли про переваги програмних РРО та особливості ведення обліку товарних запасів фізичними особами-підприємцями першої-четвертої групи.

Що ж до товарного обліку вимоги порядку якого затверджено наказом Мінфіну від 09.09.2021 №496, то вести його зобов’язані лише певні категорії підприємців: фізичні особи-підприємці – платники єдиного податку, що здійснюють продаж технічно складних побутових товарів, що підлягають гарантійному ремонту, а також лікарських засобів та виробів медичного призначення, ювелірних та побутових виробів з дорогоцінних металів, дорогоцінного каміння, а також платники єдиного податку на ІІІ групі, які зареєстровані платниками ПДВ.

Крім того, податківці під час спілкування роз'яснили представникам малого і середнього бізнесу механізм реєстрації РРО і ПРРО.

Та окремо повідомили платникам про безкоштовне програмне забезпечення від податкової служби та презентували інформаційно-роз'яснювальні матеріали.

Також роз'яснили з докладною інформацією, відеоуроками, відповідями на запитання та іншими матеріалами стосовно нового покоління касових апаратів платники можуть ознайомитися на сайті податкової служби за посиланнями: 

https://tax.gov.ua/baneryi/programni-rro/ ; https://zir.tax.gov.ua/main/rro/ 

Крім того фахівці ДПІ нагадали платникам про їхнє право на податкову амністію, яка триватиме до 1 вересня 2022 року, а також про щорічне декларування доходів громадян, отриманих у 2021 році, яка передбачає не лише сплату податку, а й можливість отримання податкової знижки.