Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Сторожинецька ДПІ: податківці роз'яснили - кому із платників потрібен касовий апарат

опубліковано 18 січня 2022 о 10:25

Інформаційно – роз’яснювальна робота серед платників щодо запровадження РРО та програмних РРО триває. Так, начальник Сторожинецької ДПІ Головного управління ДПС у Чернівецькій області Василь Курчак провів ряд зустрічей з платниками податків, які провадять діяльність у торгових точках, під час яких в деталях розповів про застосування касової техніки і ведення товарного обліку платниками єдиного податку ІІ-ІV груп.

Представники бізнесу дізнались, які особливості роботи з програмними реєстраторами розрахункових операцій, як встановити і зареєструвати ПРРО, чи обов'язковим є ведення обліку товарних запасів для ФОП, які не є платниками ПДВ і не продають технічно складні побутові товари, медичні та ювелірні вироби.

Також податківець інформував про особливості застосування традиційного касового та програмного апаратів, зазначивши, що отримати програмне забезпечення для програмного РРО можна безкоштовно на вебпорталі Державної податкової служби України, а  встановити його можна на будь-який гаджет: мобільний телефон, ноутбук чи планшет.

Василь Курчак окремо роз’яснив зміни Порядку ведення обліку товарних запасів для фізичних осіб – підприємців, у тому числі платників єдиного податку, який затверджений наказом Мінфіну №496.

Також нагадав платникам, що вже стартувала щорічна кампанія декларування доходів громадян, яка триватиме до 1 травня. А ще нагадали, що до 1 вересня цього року охочі можуть скористатися податковою амністією та задекларувати активи, з яких у минулому не було сплачено податки, за зниженими ставками одноразового збору, в залежності від виду активів.