Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Новодністровська ДПІ: Про обов’язок використання РРО/ПРРО з 2022 року та ведення обліку товарних запасів розповіли платникам

опубліковано 18 січня 2022 о 09:17

Фахівці Новодністровської ДПІ Головного управління ДПС у Чернівецькій області проводять інформаційні роз'яснення серед платників щодо порядку застосування РРО/ПРРО.

Під час спілкування податківці зазначили, що реєстрація програмного РРО здійснюється за заявою платника, що подається в електронній формі за основним місцем обліку через Електронний кабінет з використання цифрового підпису. При цьому, акцентували увагу, що при реєстрації  ПРРО у заяві за формою № 1-ПРРО важливо правильно заповнити адресні дані, так як зазначено у № ф.20-ОПП. Після включення ПРРО до реєстру програмних реєстраторів розрахункових операцій такий ПРРО може використовуватись суб’єктом господарювання. Також зауважили, що при реєстрації касирів, тобто особи, яка буде уповноважена працювати з ПРРО – фіскалізувати платежі, закривати і відкривати зміни в автоматичному режимі,  для наявності більш розширених функцій підприємцю доцільно себе реєструвати як старший касир, а найманого працівника як касир або реєструвати на останніх електронні печатки.

Окремо податківці підкреслили, що платники, які бажають зареєструвати програмні РРО можуть отримати інформаційну підтримку в податковій службі, а також за допомогою можуть звернутись до Центрів обслуговування платників за місцем реєстрації.

Кожному з платників було вручено пам’ятку з тематичною інформацією.

Фотоматеріали по темі

  • Новодністровська ДПІ: Про обов’язок використання РРО/ПРРО з 2022 року та ведення обліку товарних запасів розповіли платникам