Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Кіцманська ДПІ: під час робочих зустрічей про нюанси застосування податкових новацій у 2022 році

опубліковано 29 грудня 2021 о 12:27

Чергову зустріч з платниками податків Кіцманщини провели фахівці відділу фактичних перевірок управління податкового аудиту Головного управління ДПС у Чернівецькій області. Темою для спілкування стали застосування податкових новацій в діяльності суб'єктів господарювання.

Платникам розповіли про алгоритм встановлення та використання програмних РРО, а також основні правила використання реєстраторів розрахункових операцій ФОПами з січня 2022 року.

Зокрема, розповіли, за яких умов платники єдиного податку повинні використовувати касові апарати, а в яких випадках РРО, ПРРО не застосовуються та яка відповідальність передбачена за  використання РРО  чи  ПРРО з порушенням чинного законодавства.

Окремо роз'яснили, що суб’єкти господарювання, які обрали спрощену систему оподаткування 2-4 групи, зобов’язані вести облік товарних запасів, шляхом постійного внесення до Форми обліку інформації про надходження та вибуття товарів на підставі первинних документів, які є невід’ємною частиною обліку.

Детально зупинились на нововведеннях Закону України №1914 «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законодавчих актів України щодо забезпечення збалансованості бюджетних надходжень».

Ще однією темою діалогу стало обговорення особливостей одноразового добровільного декларування. Зокрема, які активи необхідно декларувати, особливості декларування готівкових коштів, застосування ставок збору з одноразового декларування, а також про порядок подання одноразової декларації та терміни сплати податкових зобов’язань. Кампанія із добровільного одноразового декларування активів фізичних осіб триватиме до 1 вересня наступного року.

Присутнім надано вичерпні відповіді на запитання щодо змін в податковому законодавстві, передусім застосування РРО/ПРРО, ведення обліку товарних запасів та одноразового добровільного декларування активів фізичних осіб.