Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Легалізація трудових відносин: на Герцаївщині триває активна інформаційно-роз'яснювальна робота

опубліковано 30 листопада 2021 о 13:24

Робоча група з питань легалізації виплати заробітної плати та зайнятості населення продовжує свою роботу в напрямі легалізації трудових відносин. Так, за участі ГДІ Новоселицького відділу податків і зборів з фізичних осіб та проведення камеральних перевірок управління податкового адміністрування фізичних осіб Головного управління ДПС у Чернівецькій області Романа Кукуряка, здійснено черговий виїзд на територію центрального ринку у міста Герца.

Під час заходу перевірено суб’єктів господарювання, які провадять діяльність на території ринку та поінформовано про можливі негативні наслідки нелегального працевлаштування. Всі підприємці мали відповідні дозвільні документи для ведення бізнесу, а наймані працівники були офіційно працевлаштовані.

Представник державних органів вкотре наголосив на перевагах офіційної праці та закликали працювати чесно, з дотриманням відповідних норм чинного законодавства.

Окрім цього, податківець провів з підприємцями роз’яснювальну роботу щодо застосування положень Податкового кодексу України у зв’язку з запровадженням одноразового (спеціального) добровільного декларування фізичними особами належних їм активів та сплати одноразового збору до бюджету.

У відомстві наголошують на безумовному дотриманні трудового законодавства як з боку роботодавців, так і з боку працівників. Суспільство має усвідомити, що офіційне працевлаштування є гарантією соціального захисту працівників та основою стабільного майбутнього.