Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

В територіальних громадах відбулося обговорення важливих податкових питань

опубліковано 09 грудня 2021 о 13:29

08 грудня 2021 р. начальником Герцаївської ДПІ Головного управління ДПС у Чернівецькій області Анатолієм Гортопаном та начальником Новоселицького відділу адміністрування податків з фізичних осіб Іваном Панчуком проведено 2 зустрічі з громадськістю.

Перша зустріч відбулась з представниками Герцаївської ТГ на чолі із головою ТГ Василем Скрипкару та заступником голови  Емілією Матей.

Друга зустріч відбулась з представниками та  головою Острицької ТГ Василем Цурканом.

Під час даних зустрічей розглянули питання щодо застосування реєстраторів розрахункових операцій з 01.01.2022 року, питання одноразового (спеціального) добровільного декларування фізичними особами належних їм активів, а також сплати майнових податків, погашення податкового боргу громадянами.

Податківці під час спілкування акцентували, що одноразове добровільне декларування триває з 1 вересня 2021 року до 1 вересня 2022 року. Саме протягом цього періоду громадяни зможуть подати добровільну декларацію до Державної податкової служби України.

Також обговорювалось питання стосовно застосування реєстраторів розрахункових операцій (РРО) та програмних реєстраторів розрахункових операцій (ПРРО). Податківці підкреслили, що’ поряд з класичним РРО можна застосовувати ПРРО, в якості котрих можна використовувати будь-які гаджети, які за допомогою спеціального програмного забезпечення можуть фіскалізувати розрахункові операції на сервері ДПС.