Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Під час зустрічей фахівці Новодністровської ДПІ проводять роз’яснення щодо одноразового декларування та сплати податків

опубліковано 24 листопада 2021 о 10:44

Днями начальник Новодністровської ДПІ  Головного управління ДПС у Чернівецькій області Алла Заришняк зустрілася з представниками бізнесу та громадськості щодо обговорення питань наповнення бюджету, легалізації заробітної плати, застосування РРО, нюанси одноразового добровільного декларування, застосування єдиного рахунка сплати податків та адміністрування єдиного внеску, подання електронної звітності та використання е-сервісів, які пропонує платникам Державна податкова служба.

Під час зустрічі посадовиця особливо наголосила на одноразовому добровільному декларуванні, яке триває з 1 вересня 2021 року до 1 вересня 2022 року. Саме протягом цього періоду громадяни зможуть подати добровільну декларацію до Державної податкової служби України. Крім того, розповіла про основні аспекти одноразового добровільного декларування, зокрема, хто може скористатися правом та в який спосіб необхідно подати декларацію.

Фахівці податкової звернули увагу присутніх на тому, що одноразова (спеціальна) добровільна декларація подається виключно декларантом в електронній формі.

Для цілей одноразового (спеціального) добровільного декларування декларант має розмістити кошти в національній та іноземній валютах у готівковій формі та/або банківських металах на поточних рахунках із спеціальним режимом використання в банках України до подання одноразової (спеціальної) добровільної декларації.

Також присутні дізналися, що декларант звільняється від кримінальної, адміністративної та фінансової відповідальності у випадку декларування таких активів.

На завершення зустрічі платникам податків пояснили переваги використання електронних сервісів ДПС, які за рахунок використання сучасних інформаційних технологій забезпечують дистанційне спілкування з податковою та значно спрощують отримання адміністративних послуг, довідок, подання звітності. Також за допомогою сервісів «InfoTAX», «ЗІР», сторінок в соціальних мережах Facebook, Telegram-канал платники податків можуть першими отримувати анонси та роз’яснення фахівців, новини податкової та іншу корисну інформацію.