Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

У ЦОПі Глибоцької ДПІ податківці роз’яснюють платникам про податкові новації

опубліковано 24 листопада 2021 о 13:50

Зважаючи на немалий потік відвідувачів, у ЦОП Глибоцької ДПІ Головного управління ДПС у Чернівецькій області начальником Глибоцької  ДПІ Оксаною Брошко, разом з інспекторами податкової інспекції, здійснюються інформаційно - комунікаційні заходи, щодо запровадження одноразового (спеціального) добровільного декларування фізичними особами належних їм активів та сплати одноразового збору до бюджету з платниками податків.

Глибоцька ДПІ стала реальним комунікаційним майданчиком, де відбувається жвавий і предметний діалог з актуальних податкових тем. Упродовж минулого тижня особлива увага була приділена темі запровадження одноразового (спеціального) добровільного декларування фізичними особами належних їм активів та сплати одноразового збору до бюджету.

Платникам було роз'яснено, що з 1 вересня 2021 року до 1 вересня 2022 року в Україні проводиться кампанія одноразового добровільного декларування активів. Та які саме активи підлягають декларуванню, за якими ставками оподатковуються ці активи, які періоди і способи подання декларації та терміни сплати податкових зобов’язань.

Платникам було зазначено, що подача одноразової добровільної декларації є правом, а не обов’язком громадянина.

Крім того, під час зустрічі платники ознайомились з тематичними презентаційними матеріалами, оскільки друкована продукція найкраще ілюструє нюанси подання одноразової добровільної декларації.