Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

У Кіцманській ДПІ роз’яснювали про одноразове добровільне декларування активів

опубліковано 23 листопада 2021 о 15:15

Нещодавно податківці Кіцманської ДПІ Головного управління ДПС у Чернівецькій області провели сеанс телефонного зв’язку «гаряча лінія», тематикою якої було добровільне декларування активів.

Під час анонсованого часу на запитання платників відповідали: начальник Кіцманської ДПІ Марусяк Наталія та начальник Кіцманського відділу податків і зборів з фізичних осіб та проведення камеральних перевірок Василь Федорюк.

Під час спілкування громадяни цікавилися, хто може скористатись одноразовим добровільним декларуванням, які об’єкти підпадають під одноразове добровільне декларування, чи є подання декларації обов’язковим, чи підлягає перевірці така декларація і у який термін проводиться контролюючим органом така перевірка та у яких випадках подається уточнююча декларація.

В ході телефонної розмови податківцями було наголошено, що декларування активів здійснюється виключно за бажанням громадянина, який має право на таке декларування і реалізація таких законодавчих нововведень – це спосіб цивілізованої легалізації активів, які були приховані від оподаткування.

Важливим моментом є також те, що в декларації не зазначається інформація про джерела набуття декларантом об’єктів декларування. Сплата збору з одноразового (спеціального) добровільного декларування здійснюється протягом 30 календарних днів  з дати подання декларації.

Подається Декларація безпосередньо декларантом в електронній формі через Електронний кабінет https://cabinet.tax.gov.ua/.