Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Заставнівська ДПІ: до роз’яснювальної роботи з добровільного декларування активів, долучається актив територіальних громад

опубліковано 21 жовтня 2021 о 11:42

Сьогодні, начальник Заставнівської ДПІ Головного управління ДПС у Чернівецькій області Валентина Євка за участі голови Горішньошерівецької ОТГ провела зустріч з місцевими представниками бізнесу.

На порядку денному : легалізація діяльності суб’єктів господарювання, заробітної плати, продажу підакцизних товарів, заходи щодо погашення податкового боргу з місцевих податків і зборів, також  топтема зустрічі одноразове декларування, як шлях легалізації доходів.

Валентина Євка нагадала, що одноразове (спеціальне) добровільне декларування проводиться з 1 вересня 2021 року до 1 вересня 2022 року та передбачає сплату збору з одноразового (спеціального) добровільного декларування.   В цей час усі бажаючі мають можливість задекларувати свої активи, з яких не були сплачені податки. Ставки є різні, залежно від виду активів. При декларуванні не передбачено зазначення джерел походження активів.

Скористатися одноразовим (спеціальним) добровільним декларуванням можуть фізичні особи – резиденти, у тому числі самозайняті особи, а також фізичні особи, які не є резидентами України, але які були резидентами на момент отримання (набуття) об'єктів декларування чи на момент нарахування (отримання) доходів, за рахунок яких були отримані (набуті) об'єкти декларування, і які відповідно до Податкового кодексу України є чи були платниками податків.

Одноразова (спеціальна) добровільна декларація подається виключно декларантом в електронній формі.

Начальник Застанівської ДПІ зауважила, що із задекларованих активів громадянин повинен буде сплатити збір за зниженими ставками, зокрема 5% щодо валютних цінностей на рахунках у банках в Україні, а також інших активів, що знаходяться (зареєстровані) в Україні; 9% щодо валютних цінностей на рахунках в іноземних фінансових установах, а також з інших активів, що знаходяться за кордоном; 2,5% щодо номінальної вартості державних облігацій України, придбаних декларантом у період з 1 вересня 2021 року до 31 серпня 2022 року.

«Запровадження добровільного декларування активів фізичних осіб надасть можливість платникам цивілізовано легалізувати активи на компромісних умовах та без застережень використовувати такі активи у майбутньому», - наголосила Валентина Євка.