Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Новодністровська ДПІ: роз'яснювальна робота щодо можливості легалізації активів триває

опубліковано 21 жовтня 2021 о 15:31

Нещодавно у м. Новодністровськ, за участі міського голови Наталії Цимбалюк, начальник Новодністровської ДПІ Головного управління ДПС у Чернівецькій області Алла Заришняк провела зустріч з членами виконавчого комітету міста та представниками громади.

На зустрічі піднімались питання, взаємодії з органами місцевого самоврядування, погашення податкового боргу та новації податкового законодавства.

Зокрема, під час зустрічі посадовець нагадала присутнім, що з 1 вересня 2021 року стартувала кампанія одноразового декларування, яка передбачена Законом України від 15 червня 2021 року № 1539 «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо стимулювання детінізації доходів та підвищення податкової культури громадян шляхом запровадження одноразового (спеціального) добровільного декларування фізичними особами належних їм активів та сплати одноразового збору до бюджету».

«Одноразове добровільне декларування активів фізичних осіб є надзвичайно актуальним, адже держава дає можливість громадянам повернути кошти та інші активи у легальний обіг. До того ж – це дуже цивілізований і демократичний формат», – наголосила Алла Заришняк.

Посадовець детально розповіла присутнім, що таке добровільне декларування активів, хто є декларантами, які існують обмеження та заборони, які об’єкти не можуть бути задекларованими.

Крім того, начальник ДПІ звернула увагу присутніх, що у банері «Одноразове добровільне декларування» на субсайті Головного управління ДПС у Чернівецькій області можна знайти відповіді практично на всі питання, що стосується одноразового добровільного декларування, в тому числі і  приклади заповнення Декларації.