Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Зустрічі на Хотинщині: продовжується конструктивна співпраця податківців з представниками ОТГ

опубліковано 13 жовтня 2021 о 14:14

Начальник Хотинської ДПІ Головного управління ДПС у Чернівецькій області Наталія Заньковська зустрілась з головою Хотинської міської ради Андрієм Дранчуком та представниками Хотинської територіальної громади. Також в цей день Наталія Заньковська  зустрілася з представниками Рукшинської  територіальної громади.

Під час заходу обговорювалися питання стану розрахунків з місцевим бюджетом, застосування РРО/ПРРО та перспектив сплати податкових боргів до бюджету територіальної громади.

Але головним питанням на якому зосередилась Наталія Заньковська було питання, щодо кампанії одноразового декларування, яка передбачена Законом України від 15 червня 2021 року № 1539 «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо стимулювання детінізації доходів та підвищення податкової культури громадян шляхом запровадження одноразового (спеціального) добровільного декларування фізичними особами належних їм активів та сплати одноразового збору до бюджету».

Посадовиця  звернула  увагу, що декларант самостійно приймає рішення щодо визначення активів, які будуть зазначені ним у одноразовій (спеціальній) добровільній декларації.  Декларувати можна ті активи, які перевищують передбачені Законом №1539-IX норми, визначені у п. 10 підрозд. 9 прим. 4 розд. XX «Перехідні положення» Податкового кодексу України від 02 грудня 2010 року № 2755-VI.

«У разі відсутності у фізичної особи активів, які були придбані за рахунок доходів, що підлягали в момент їх нарахування (отримання) оподаткуванню в Україні та з яких не були сплачені або сплачені не в повному обсязі податки і збори відповідно до вимог законодавства, одноразову (спеціальну) добровільну декларацію з нульовими значеннями до контролюючого органу подавати не потрібно», - зауважила посадовець.

Начальник ДПІ Наталія Заньковська також зробила акцент на тому, що одноразова (спеціальна) добровільна декларація подається до Державної податкової служби України через приватну частину Електронного кабінету у розділі «Одноразова (спеціальна) добровільна декларація».