Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Зустріч за "круглим столом" з представниками Заставнівської ОТГ: на порядку денному – наповнення бюджету

опубліковано 02 липня 2021 о 10:57

Днями начальниця Заставнівської ДПІ Головного управління ДПС у Чернівецькій області Валентина Євка провела робочу зустріч в Заставнівській ОТГ. У зустрічі взяли участь  начальник фінансового управління Заставнівської територіальної громади Світлана Буйновська та фахівці ОТГ. 

Зустріч організовано з  метою вжиття заходів, спрямованих на забезпечення надходження коштів до бюджетів  усіх рівнів, пошуку додаткових резервів наповнення дохідної частини місцевого бюджету, сплати податкових боргів, легалізації заробітної плати.

Представникам територіальної громади запропоновано систематично надавати до Заставнівської ДПІ інформацію щодо власників земельних ділянок, їх адрес для встановлення власників земельних ділянок сільськогосподарського призначення; громадян, у власності або користуванні яких є значні площі земельних ділянок та спецтехніка для їх обробітку (трактори, комбайни, дорожньо-будівельні і меліоративних машини) для подальшого залучення їх до декларування доходів; суб’єктів господарювання, які здійснюють господарську діяльність на територіїї ОТГ та при цьому не сплачують податок на доходи фізичних осіб, зокрема, щодо власників АЗС.

Валентина Євка звернула увагу підрозділів, які займаються реєстрацією місця проживання громадян, на необхідність своєчасного внесення змін облікових даних до ДРФО, щоби платники податків могли вчасно виконати вимоги Податкового кодексу України щодо сплати майнових податків та уникнути штрафних санкцій.

Також акцентовано увагу на необхідності виваженого підходу до надання пільг та прийняття адекватних ставок місцевих податків, особливо на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, плати за землю.