Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Податківці провели зустріч з платниками м. Новодністровськ щодо детінізації ринку праці і легалізації трудових відносин

опубліковано 15 липня 2021 о 14:53

Вчора, начальник Новодністровської ДПІ Алла Заришняк провела зустріч з представниками громади та платниками податків щодо  детінізації ринку праці  за для запобігання використанню незадекларованої праці.

Відтак, посадовиця  довела до відома учасників зустрічі, що 02 жовтня 2020 року підписано Меморандум про співробітництво та партнерство між Державною службою  України з питань праці та Державною податковою службою України. Метою Меморандуму є взаємодія ДПС та Держпраці у напрямку організації та проведення спільних заходів, спрямованих на детінізацію ринку праці, обміну інформацією,  необхідною для забезпечення ефективної організації  роботи щодо детінізації  ринку праці та вдосконалення контролю за оформленням трудових відносин  із найманими працівниками.  В цілому, відомства поєднали зусилля з метою виокремлення роботодавців, які із достатньо високою вірогідністю використовують незадекларованих працівників.       

Також Алла Миколаївна повідомила про визначені критерії, за якими суб'єкт господарювання може бути  віднесений до суб'єктів  з  високим ступенем ризику використання незадекларованої праці.

Окремо розповіла, що при офіційному працевлаштуванні працедавець зобов'язаний надсилати повідомлення про прийняття працівника на роботу до податкової інспекцій за місцем їх обліку як платників єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування. Таке повідомлення має бути надіслане до початку роботи працівника за укладеним трудовим договором.

Насамкінець підкреслила - офіційне укладання трудових відносин, виплата належної суми заробітної плати відповідно до чинного законодавства – це основа соціальної захищеності працівника, яке гарантує держава.