Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Про взаємодіюї між податковими органами та територіальними громадами Сокирянщини щодо наповнення місцевого бюджету

опубліковано 20 липня 2021 о 09:51

19 липня, в залі засідань Сокирянської міської ради начальник Кельменецького відділу податків і зборів з юридичних осіб та проведення камеральних перевірок управління податкових ризиків ГУ ДПС у Чернівецькій області Альбіною Гладкою  із заступником міського голови Оксаною Бабій та керівниками деяких профільних структурних підрозділів обговорили питання наповнення місцевого бюджету. Зокрема, йшлося про реалізацію пілотного проекту щодо взаємодії податкових органів з територіальною громадою.

В ході зустрічі наголошено на ефективному формуванні бази оподаткування та покращенні механізму сплати податків, обговорено план заходів щодо взаємодії з питань забезпечення надходжень всіх рівнів.

Під час обговорень приділено увагу заходам з легалізації найманої праці суб’єктами господарювання – юридичними особами та фізичними особами-підприємцями. Окрім того, акцентовано увагу на необхідності легалізації діяльності суб’єктів господарювання, які фактично здійснюють господарську діяльність, але не зареєстровані в податкових органах і, відповідно, не сплачують податки. Також зазначено на необхідності проведення обстеження суб’єктів господарювання, у яких є діючі ліцензії на роздрібну торгівлю алкогольними напоями та тютюновими виробами, але якими акцизний податок сплачується не в повному розмірі.

За результатами зустрічі визначено відповідальних осіб від податкових органів та територіальної громади щодо реалізації заходів та домовлено про обмін інформацією, проведення заходів з розширення бази оподаткування та забезпечення поступлень до місцевого бюджету, а також заходів щодо погашення податкового боргу з місцевих податків і зборів.