Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Питання ефективної взаємодії задля зростання надходжень до місцевого бюджету обговорили буковинські податківці з Чернівецьким міським головою

опубліковано 23 квітня 2024 о 17:17

В.о. начальника Головного управління ДПС у Чернівецькій області Теодозія Чернецька зустрілася з Чернівецьким міським головою Романом Клічуком, щоб обговорити питання, які мають вагомий вплив на надходження податків до місцевих бюджетів. 
Також участь у засіданні взяли начальник Фінансового управління Чернівецької міської ради Тетяна Цимбалюк та начальники провідних управлінь податкової служби області.

Під час діалогу всі учасники заходу акцентували, що бюджет міста потребує коштів як для розвитку так і для допомоги війську. Саме тому  необхідна взаємна комунікація для ефективного пошуку нових податкових джерел, які забезпечать зростання надходжень податків до місцевого бюджету.

Серед важливих питань, які розглядалися – це залучення до оподаткування всіх об’єктів нерухомості та земельних ресурсів. Вдосконалення адміністрування податку на доходи фізичних осіб та вжиття ефективних заходів для погашення податкових боргів.

Головним меседжем під час конструктивного діалогу посадовців було те,  що з метою інформування підприємців та громадян про новації податкового законодавства, порядок нарахування та сплату місцевих податків вкрай необхідно посилити щоденну роз'яснювальну роботу та використовувати для цього всі доступні інформаційні площадки.