Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

День відкритих дверей для студентів пройшов у податковій службі області

опубліковано 24 вересня 2021 о 10:48

23 вересня цього року в рамках заходу «День відкритих дверей», що проводиться у Головному управлінні ДПС у Чернівецькій області для студентів, до податкової області завітали студенти-випускники Чернівецького фахового коледжу технологій та дизайну з спеціальності «Фінанси, банківська справа та страхування».

Зі студентами зустрівся заступник начальника Головного управління ДПС у Чернівецькій області Микола Загарюк.

За його словами, одним із важливих розділів ПКУ є права та обов’язки платників податків. Тому під час зустрічей із майбутніми платниками податківці обов’язково знайомлять їх з цим переліком. 

Крім того, звернув увагу, що згідно Податкового кодексу України платник податків має право безоплатно отримувати у контролюючих органах, у тому числі і через мережу Інтернет, інформацію про податки та збори і нормативно-правові акти, що їх регулюють, порядок обліку та сплати податків та зборів, права та обов'язки платників податків, повноваження контролюючих органів та їх посадових осіб щодо здійснення податкового контролю; бути присутнім під час проведення перевірок та надавати пояснення з питань, що виникають під час таких перевірок; оскаржувати в порядку, встановленому цим Кодексом, рішення, дії (бездіяльність) контролюючих органів (посадових осіб); вимагати від контролюючих органів проведення перевірки відомостей та фактів, що можуть свідчити на користь платника податків та інше.

Також Микола Загарюк наголосив на важливості застосовування електронних сервісів, як в частині отримання інформації про стан розрахунків з бюджетами та цільовими фондами так і подання звітності, отримання консультацій та листування.

Звернув увагу присутніх, що сплата податків важлива в соціально-економічному житті як держави так і кожної окремо взятої територіальної громади, особливо що стосується сплати майнових податків, а також на порядок стягнення боргів. Зауваживши що наявність податкового боргу та/або заборгованості з єдиного внеску у фізичних чи юридичних осіб може обмежити право громадянина, фізичної особи – підприємця (керівника юридичної особи) на виїзд за межі України.

Також студентів цікавили правила податкової амністії – які активи оподатковуються а які звільнені від оподаткування .

Модератором заходу була фахівець сектору інформаційної взаємодії: Ткачук Галина.

Студентам презентували інфографіку електронних податкових сервісів. Особливо студентів зацікавили Загально-інформаційний довідковий ресурс та відносно новий сервіс податкова карта України.

Крім того, в рамках заходу «Дня відкритих дверей» про професію податківця розповіла начальник відділу кадрів та розвитку персоналу податкової служби області Зоя Богданова, яка детально розповіла про структуру та позитивні зміни які відбуваються в податковій службі.

Від Зої Василівни студенти отримали інформацію про порядок проходження державної служби та її особливості, про портал вакансій державної служби (https://career.gov.ua/) та правила проходження конкурсу при працевлаштуванні до податкової служби. Також Зоя Богданова поінформувала студентів що з метою зміцнення авторитету державної служби затверджені правила етичної поведінки державних службовців, серед яких бути доброзичливими та ввічливими, дотримуватись високої культури спілкування, з повагою ставитись до прав, свобод та законних інтересів людини і громадянина, об’єднань громадян, інших юридичних осіб. Але найважливіше -повинні постійно підвищувати рівень свого професійного розвитку, поліпшувати свої уміння, знання і навички відповідно до функцій та завдань за посадою. Виходячи з цього побажала учасникам заходу ефективно застосовувати свої знання під час вибору професії.