Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Найбільше запитань на ZOOM конференції рамках онлайн – проєкту «Запитай у податківця» стосувалися податкового боргу

опубліковано 24 вересня 2021 о 10:52

23 вересня 2021 року відбулась вже третя поспіль ZOOM конференція проєкту «Запитай у податківця». З буковинцями спілкувався заступник начальника Головного управління ДПС у Чернівецькій області Микола Загарюк.

Учасники онлайн-розмови задавали різноманітні питання щодо податкової звітності, сплати податків, але більшість запитань, стосувались податкового боргу.

Зокрема учасників ZOOM конференції цікавило, питання які заходи стягнення боргів дозволені податківцям та чи може бути обмеження права громадянина у виїзді за кордон за наявності податкового боргу.

Макола Загарюк пояснив, що метою забезпечення виконання судового рішення щодо стягнення податкового боргу,  податкові органи звертаються до державної виконавчої служби з ініціативою обмеження у судовому порядку у виїзді боржника за кордон.

Наявність податкового боргу та/або заборгованості з єдиного внеску у фізичних чи юридичних осіб може обмежити право громадянина, фізичної особи – підприємця (керівника юридичної особи) на виїзд за межі України.

Також посадовець наголосив про можливість використання сервісів електронного кабінету платника в частині отримання інформації про стан розрахунків з бюджетами та цільовими фондами за даними ДПС.  Та зазначив, що податкова інформація щодо стану розрахунків з бюджетами допоможе платнику податків запобігати порушенням податкової дисципліни, сприятиме підвищенню рівня податкової культури. А використання електронних сервісів дозволить зберегти дорогоцінний час, заощадити кошти, уникнути черг в податкових інспекціях та запобігти поширенню гострої респіраторної хвороби COVID-19.

Загалом учасники онлайн спілкування отримали відповіді на свої запитання та відмітили, що в умовах пандемії традиційні зустрічі впевнено витісняються віртуальними і використання такої платформи як Zoom для спілкування і обговорення найефективніше задовольняє потреби платників податків.