Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Фахівці Кельменецької ДПІ поінформували платників про порядок заповнення реквізитів платіжної інструкції під час сплати платежів

опубліковано 27 серпня 2024 о 11:44

Заступник начальника Кельменецької ДПІ Головного управління ДПС у Чернівецькій області Альбіна Радомська та провідні фахівці під час проведення робочих зустрічей розповіли відвідувачам ЦОПу про порядок заповнення реквізитів платіжної інструкції під час сплати платежів, сплату майнових податків та порядок застосування електронних сервісів ДПС.
Відтак, платникам нагадали, що всі податкові платежі повинні сплачуватися виключно за структурованим форматом реквізиту «Призначення платежу» платіжних інструкцій з урахуванням вимог Порядку заповнення реквізиту «Призначення платежу» платіжної інструкції під час сплати (стягнення) податків, зборів, митних та інших платежів, єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування, внесення авансових платежів (передоплати), грошової застави, а також у разі їх повернення, затвердженого наказом Міністерства фінансів України від 22.03.2023 № 148. 
Під час спілкування Альбіна Радомська детально розповіла про порядок заповнення обов’язкових полів «код виду сплати».  

Податківці також нагадали про сплату земельного податку та орендної плати, податку на нерухоме майно  та мінімального податкового  зобов’язання в повному обсязі.

Та акцентували, у разі якщо у платників є сумніви щодо розмірів нарахованих податкових платежів, вони мають можливість провести звірку щодо належних їм об’єктів оподаткування та наявної заборгованості зі сплати майнових податків безпосередньо звернувшись до центу обслуговування. А також можна скористатись електронними сервісами зокрема, «Електронним кабінетом» та мобільним застосунком «Моя податкова».