Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Про факти порушень законодавства  під час реалізації пального необхідно повідомляти податкову службу

опубліковано 27 серпня 2024 о 11:43

У Головному управлінні ДПС у Чернівецькій області інформують, що для упередження та виявлення порушень у сфері обігу пального впродовж січня – липня 2024 року податківцями проведено 29 фактичних перевірок представників бізнесу, які здійснюють діяльність на ринку пального. Перевірками встановлено низку порушень та застосовано штрафних санкцій на суму понад 0,5 млн грн, а також анульовано 7 ліцензій на оптову торгівлю пальним та 21 ліцензію на роздрібну торгівлю пальним.

Зокрема порушники здійснювали реалізацію необлікованого пального та без ліцензії та порушували порядок застосування РРО під час проведення готівкових операцій.

Всього на території регіону роздрібну торгівлю пальним здійснюють 82 суб’єкти господарювання, які отримали 218 ліцензій. Для зберігання пального отримано 6 ліцензій, для зберігання пального виключно для потреб власного споживання чи промислової переробки 438 платників отримали 485 ліцензій.

Податківці нагадують, що оперативно поінформувати про порушення законодавства продавцями пального можна через чат-бот «StopViolationBot» у месенджері Telegram - інформуйте про незастосування РРО/ПРРО, невидачу фіскальних чеків; відмову у розрахунку банківською карткою; торгівлю без ліцензій та про інші порушення порядку реалізації підакцизної продукції.