Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Діалогові зустрічі: Під час ЗООМ конференції йшлося про блокування податкових накладних та критерії ризиків

опубліковано 25 липня 2024 о 15:12

Сьогодні заступник начальника Головного управління ДПС у Чернівецькій області Микола Загарюк спілкувався в режимі онлайн з платниками податку на додану вартість. 

Під час конференції обговорили чергові зміни до Порядку зупинення реєстрації податкової накладної/розрахунку коригування в Єдиному реєстрі в межах постанови КМУ. 

Мова йде про Постанову Кабінету Міністрів України від 13.06.2024 р. №703 «Про внесення змін до порядків, затверджених постановою Кабінету Міністрів України від 11 грудня 2019 р. №1165».

Цією Постановою внесені зміни до Порядку зупинення реєстрації податкової накладної/розрахунку коригування в Єдиному реєстрі податкових накладних та до Порядку розгляду скарги щодо рішення про відмову в реєстрації податкової накладної/розрахунку коригування в Єдиному реєстрі податкових накладних, про неврахування таблиці даних платника податку на додану вартість, про відповідність платника ПДВ критеріям ризиковості платника податку.

В даних змінах йдеться – інформував учасників Микола Васильович - про нові повноваження комісії центрального рівня та зміни до механізму розгляду скарг на рішення комісій регіонального рівня в разі виявлення бажання платником податку надати усні пояснення особисто або через свого представника в режимі відеоконференції. 

Посадовець роз’яснив, що для участі з розгляду скарги в режимі відеоконференції податкова надсилає такому платнику повідомлення про дату та час засідання комісії, а також посилання для підключення до відеоконференції.

Також Микола Васильович підкреслив, що сам порядок блокування ПН та РК, а також критерії визнання платників ПДВ ризиковими не змінюються.

Наприкінці заходу учасники онлайн спілкування отримали відповіді на свої запитання.