Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Фахівці податкового відомства Буковини у першому півріччі опрацювали 1908 письмових звернень громадян

опубліковано 17 липня 2024 о 10:04

У Головному управлінні ДПС у Чернівецькій області інформують, що у січні – червні 2024 року до податкової служби області надійшло від платників податків 1908 письмових звернень громадян.

Щодо різноманітності питань, які озвучувались у зверненнях - 1897 стосувались фінансової та податкової політики. Зокрема, тематика звернень така: 1571 звернень – адміністрування місцевих податків; 31 звернення - інформування про ухилення від сплати податків; 43 звернень стосувались реєстрації та обліку платників податків;  30 звернень – стосовно адміністрування та сплати ЄСВ; 6 звернень стосувались контрольно-перевірочної роботи; 5 звернень щодо отримання консультації з питань податкового законодавства; 210 звернень стосувались інших питань, що належать до компетенції ДПС.

У відомстві наголошують, податківці розглянули 1894 письмових звернень (99% від усіх звернень), Фактів несвоєчасного надання відповіді на звернення не зафіксовано. 

До відома платників: У разі потреби,  платники податків мають можливість надіслати лист (запит, звернення тощо) до відповідного органу ДПС у форматі pdf (обмеження 2 МБ) за допомогою меню «Листування з ДПС» приватної частини «Електронного кабінету».

Форма подання письмового звернення громадянами до ДПС, що надсилається з використанням мережі Інтернет, засобів електронного зв’язку  розміщена на офіційному порталі «Територіальні органи ДПС у Чернівецькій області» за посиланням: https://cv.tax.gov.ua/dfs-u-regioni/golov-upr/kontakti-/.

Контакти для надсилання громадянами письмових звернень у вигляді сканкопій або фотокопій через засоби електронного зв’язку: електронна адреса - cv.official@tax.gov.ua  або cv.zvernennya@tax.gov.ua