Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Заставнівська ДПІ: податківці провели робочу зустріч з  представником Вікнянської тергромади

опубліковано 10 червня 2024 о 12:17

Днями, начальник Заставнівської ДПІ Головного управління ДПС у Чернівецькій області Валентина Євка провела робочу зустріч з Катериною Пеліховською представником Вікнянської територіальної громади. 
Зокрема задля посилення спроможності громад Валентина Євка акцентувала увагу на сплаті майнових податків - земельного податку, податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, мінімального податкового зобов'язання, застосування РРО та платіжних терміналів, декларування громадянами доходів з яких не сплачені податки, питанні легалізації трудових відносин, та заходів з погашення податкового боргу.  
Валентина Євка акцентувала,  що платником у частині МПЗ є резидент, який володіє та/або користується (орендує (суборендує), на умовах емфітевзису, постійно користується) земельними ділянками, віднесеними до сільськогосподарських угідь. Правильність нарахування мінімального податкового зобов’язання залежить від належного оформлення договорів оренди земельних ділянок та їх реєстрації у Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно. 
Присутні окремо обговорили питання вчасної сплати громадянами сплати земельного податку, податку на нерухомість, виокремили категорії платників та граничні розміри земельних ділянок, які користуються пільгами зі сплати даного податку. 
Також поінформувала про можливість використання платниками громади мобільного застосунку «Моя податкова» для виконання податкових процедур та перегляду стану розрахунків з бюджетом і сплати податків.