Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

В Глибоцькій ДПІ обговорили нюанси нарахування мінімального податкового зобов’язання та порядок сплати майнових податків

опубліковано 04 червня 2024 о 09:13

Заступник начальник Глибоцької ДПІ Головного управління ДПС у Чернівецькій області Ольга Зеленко під час спілкування з платниками податків поінформувала відвідувачів ЦОПу про порядок проведення звірки нарахованих сум майнових податків та МПЗ.

Посадовиця акцентувала, правильність нарахування мінімального податкового зобов’язання залежить від належного оформлення договорів оренди земельних ділянок та їх реєстрації у Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно.

Роз’яснила щодо податку на нерухомість. Зокрема, у випадку розбіжностей з даними контролюючих органів в зв’язку з продажем нерухомості чи відображення некоректної площі податківцями проводиться перерахунок. Для цього платнику необхідно надати оригінали або належним чином засвідчені копії документів на право власності. Відтак, попередні податкові повідомлення-рішення вважаються скасованими.   

Також спілкуючись з відвідувачами ЦОП фахівці звертають уваг, що податок на нерухомість, плата землю та мінімальне податкове зобов’язання фізичним особам нараховує податкова служба та до 1 липня направляє їм податкові повідомлення – рішення. Сплатити нараховані суми потрібно протягом 60 календарних днів з дня отримання такого повідомлення – рішення.

Крім того, під час надання консультаційних послуг працівники податкової нагадують, що дізнатись про наявність чи відсутність податкового боргу, переглянути податкові повідомлення-рішення, сплатити податки до бюджету можна за допомогою електронних сервісів від ДПС – «Електронного кабінету платника» та мобільного застосунку «Моя податкова».