Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Комунікаційна податкова платформа: під час зустрічі розглянули причини блокування податкових накладних  

опубліковано 15 квітня 2024 о 15:52

Сьогодні, в рамках роботи Комунікаційної податкової платформи Головного управління ДПС у Чернівецькій області, податківці зустрілися з представником ТОВ «Мажор» - директором Степаном Іванчуком. Мета даного заходу – розглянути та надати відповідь на звернення підприємства про блокування податкових накладних та неврахування Таблиці даних платника податку на додану вартість.

У засіданні за «круглим столом» брали участь в.о. начальника податкової служби області Теодозія Чернецька, начальник відділу з питань виявлення та опрацювання податкових ризиків Дмитро Матейчук. 

Податківці під час засідання детально обґрунтували платнику, відповідно до вимог Постанови КМ України від 11.12.2019 № 1165 «Про затвердження порядків з питань зупинення реєстрації податкової накладної / розрахунку коригування в Єдиному реєстрі податкових накладних», причини блокування реєстрації його податкових накладних, а також роз’яснили механізм подання документів для їх розблокування.
Важливими для представника бізнесу були і практичні поради податківців щодо правильності складання Таблиці даних платника податків на додану вартість.

Також платнику порекомендували надалі отримувати консультаційну допомогу та інформацію про вимоги до реєстрації податкових накладних за телефонами «гарячих ліній», що розміщені на сайті ДПС за посиланням: https://tax.gov.ua/others/kontakti/perelik-garyachih-liniy

Ще під час діалогу вкотре нагадали про роботу Комунікаційної податкової платформи Головного управління ДПС у Чернівецькій області, за допомогою якої представники бізнес - спільноти та громадськості можуть комунікувати з податківцями. Комунікація з піднятих у зверненні питань може відбуватися у форматі онлайн, офлайн чи офіційного листування.

Електронна скринька платформи cv.ikc@tax.gov.ua