Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Роз’яснювальний тур: під час зустрічі з бізнесом Глибоччини обговорили податкові ризики 

опубліковано 26 січня 2024 о 09:38

25 січня 2024 року  начальник управління оподаткування фізичних осіб Головного управління ДПС у Чернівецькій області Володимир Петкович зустрічався з представниками бізнесу, які зареєстровані у Глибоцькій ДПІ.

В засіданні взяв участь заступник голови Глибоцької селищної ради Анатолій Тімофтій.

В ході засідання обговорили податкові ризики та заходи щодо їх мінімізації – основний акцент на забезпеченні абсолютної легалізації найманої праці, детінізації заробітної плати та провадження підприємницької діяльності лише зареєстрованим особам.

Володимир Петкович під час презентації інфографіки основних показників діяльності бізнесу деталізував чинники, які  зменшують надходження зарплатних податків до бюджету – серед яких виокремив, недопустимість мінімізації деякими підприємцями чистого доходу у сфері торгівлі до найнижчої відмітки 40 чи 50 гривень в день, що не відповідає ніяким розрахункам, а також офіційної виплати заробітної плати найманим працівникам, що різниться з аналізом пропозицій вакансій на інтернет ресурсах, яку анонсують роботодавці- у 2 а то і більше разів. 

Після детального обговорення всіх негативних податкових ризиків у сфері підприємництва, ролі податку на доходи фізичних осіб у формуванні бюджету та викликів пов’язаних з необхідністю фінансування країни та ЗСУ учасники засідання озвучили план спільних дій, який має спонукати представників підприємництва регіону до легалізації всіх факторів підприємницької діяльність і відповідно сумлінної сплати податків.

Також, на зустрічі  йшлося про особливості застосування РРО/ПРРО та важливість видачі фіскальних чеків.

Окрему увагу приділили значенню отриманих податків від проведення кампанії декларування доходів громадянами за 2023 рік.